2013. február 11., hétfő

Sós rúd

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6ek víz
  • 2kk ecet (10%)
  • 1 kiskanál só
  • 1 tojásfehérje (kenéshez)
  • köménymag szóráshoz

Az összetevőket jól összedolgozom. Hivatalos recept szerint 24 órára a hűtőbe kell tenni pihenni. (Én ezt a lépést mindig kihagyom, s úgy is tökéletes lesz!)
„Pihentetés” után kilisztezett gyúródeszkán kb. ½ cm vastagra kinyújtom, tojásfehérjével megkenem. Derelyevágóval ujjnyi vastagon kis rudakra felvágom. Sütés előtt sóval, köménymaggal megszórom, majd puhára sütöm.

Sütés: 180-200 Celsius fokon kb. 15-20 percig.

Megjegyzés: Sokáig eláll(na), ha el nem fogy(na). Olcsó, könnyen elkészíthető kis apró sós sütike.

Ára 2013-ban: 240.-/adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése