- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6ek víz
- 2kk ecet (10%)
- 1 kiskanál só
- 1 tojásfehérje (kenéshez)
- köménymag szóráshoz
Az összetevőket jól összedolgozom. Hivatalos recept szerint 24 órára a hűtőbe kell tenni pihenni. (Én ezt a lépést mindig kihagyom, s úgy is tökéletes lesz!)
„Pihentetés” után kilisztezett gyúródeszkán kb. ½ cm vastagra kinyújtom, tojásfehérjével megkenem. Derelyevágóval ujjnyi vastagon kis rudakra felvágom. Sütés előtt sóval, köménymaggal megszórom, majd puhára sütöm.
Sütés: 180-200 Celsius fokon kb. 15-20 percig.
Megjegyzés: Sokáig eláll(na), ha el nem fogy(na). Olcsó, könnyen elkészíthető kis apró sós sütike.
Ára 2013-ban: 240.-/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése