2013. február 14., csütörtök

Linzer


  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 1/2 sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 kanál tejföl


A hozzávalókat jól összedolgozom, kevés liszttel a végén kis cipóra összeformázom. Elméletben a hűtőbe kell tenni 2-3 órára, de a gyakorlatban én egyből kilisztezett gyúródeszkára teszem. 4-5 mm vékonyra kinyújtom (ha túl vékony nem jó, mert akkor kemény lesz!) majd kiszaggatom nagy kerek szaggatóval, fele teli - fele lyukas karikára.

Sütés: 180 Celsius fokon 15 percig sütöm. Vigyázni kell, nehogy "néger" karikák legyenek!


Meghűlve egy teli és egy lyukas karikát lekvárral összeragasztom. Vigyázz, ne legyen túl híg a lekvár, mert akkor kifolyik! Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés: Bedobozolva több napig is eláll, ha biztos helyre teszed, s nem járnak rá az éhes kis "verebek".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése