- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 3 tojás sárgája
- 1/2 sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 kanál tejföl
A hozzávalókat jól összedolgozom, kevés liszttel a végén kis cipóra összeformázom. Elméletben a hűtőbe kell tenni 2-3 órára, de a gyakorlatban én egyből kilisztezett gyúródeszkára teszem. 4-5 mm vékonyra kinyújtom (ha túl vékony nem jó, mert akkor kemény lesz!) majd kiszaggatom nagy kerek szaggatóval, fele teli - fele lyukas karikára.
Sütés: 180 Celsius fokon 15 percig sütöm. Vigyázni kell, nehogy "néger" karikák legyenek!
Meghűlve egy teli és egy lyukas karikát lekvárral összeragasztom. Vigyázz, ne legyen túl híg a lekvár, mert akkor kifolyik! Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés: Bedobozolva több napig is eláll, ha biztos helyre teszed, s nem járnak rá az éhes kis "verebek".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése