2013. február 11., hétfő

Habcsók

  • 4 tojásfehérje
  • 1,5 - 2 bögre cukor

A tojásfehérjét (vigyázat, egy csepp sárgája se legyen benne!) ½ óráig a cukorral kemény habbá verem. Az egésznek ez a titka, hogy nagyon sokáig kell verni! Már azt hinnéd, hogy elég, de nem! Kitartás! Ha megáll benne a habverő a végén, akkor jó. Nyomózsákba (nekem ez nylon zacskó, végére kicsi lyuk) teszem, sütőpapíros tepsibe kis rózsákat nyomok. Lehet tenni a tetejére diót, s nagyon szép lesz tőle.





Sütés: 90 Celsius fokon 4-5 órát szárítom a sütőben.


Megjegyzés: sokáig eláll. Én akkor szeretem, ha a belseje még egy kicsit nyúlós. Lehet karikára is formázni. Sajnos utána ragad minden, ha nem vigyázol eléggé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése