2013. február 25., hétfő

Meggyes bedobálós

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor (1 bögre)
  • 40 dkg liszt (2 bögre)
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • csipet só
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • gyümölcs


A vajat, sót, cukrot, vaniliás cukrot habosra keverem robotgéppel. Ebbe egyenként belekeverem a tojást  (ha nagy a tojás, 5 is elég). A sütőport a lisztbe keverem, majd ezt is bele a piskótatésztába, a tejjel együtt. Sokáig kell keverni, hogy nagyon sima legyen a massza. 

Sütés: Sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsibe teszem, belepotyogtatom a lecsurgatott meggyet. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 30-35 percet sütöm.

Tálalás: Ha meghűlt felkockázom, porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés: Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető. Meggyel a legfinomabb, de bármilyen savanykás gyümölccsel is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése