2013. február 15., péntek

Muffin

  • 18 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 15 dkg cukor ( 3/4 bögre)
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 33 dkg liszt (1,5 bögre)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • étcsoki

A vajat, sót, cukrot, vaniliás cukrot habosra keverem robotgéppel. Ebbe egyenként belekeverem a tojást ( ha nagy a tojás, 3 is elég). A sütőport a lisztbe keverem, majd ezt is bele a krémbe, a tejjel együtt. Sokáig  kell keverni, hogy nagyon sima legyen a massza. Végül beleszóróm a felaprított csokoládét, de ezt már csak kanállal keverem össze.
A muffinsütőbe 1-1 papírt teszek (ha nincs, úgy is jó, csak ekkor célszerű kiolajozni a kis sütőformákat, nehogy beleragadjon!), ebbe 1-2 evőkanál tésztát kanalazok és a tetejét elsimítom. Szórhatok még rá csokidarát, tehetek rá nagyobb csokit, vagy meggyel nagyon finom. De tulajdonképpen bármi rátehető, vagy bele, aki amit szeret, s van otthon. 

Sütés: Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon 20 percig sütöm, majd még 10 percig a sütőben hagyom (kicsit kinyitom), hogy hűljön.
Megjegyzés: Tetejét olvasztott csokival be lehet vonni, a közepére 1 szem csoki/színes drazsét ha teszel, gyönyörű lesz! A muffinnak ezeregy variációja van, nekünk ez vált be! Vagy én még imádom a csupa csokisat is, ld. receptjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése