Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg margarin (megolvasztott)
10 dkg cukor (½ bögre)
1 g vanília
2 tojás sárgája
½ teáskanál só
45 dkg liszt
¼ teáskanál szódabikarbóna
Útmutató:
A hozzávalókat összegyúrom (lisztet és szódabikarbónát a
végén teszem hozzá!). Puha, lágy tésztát kapok. 2-3 mm vastagon kinyújtom
gyúródeszkán, nagy pogácsa szaggatóval köröket vágok ki. 3-3 kört kis
átfedéssel egymásra teszem, s felcsavarom. Középen elvágom, s így lesz 2
rózsám. Rózsaszirmokat kihajtogatom, megigazítom.
Sütés:
Előmelegített sütőben, sütőpapírra teszem a rózsákat.
120-150 fokon 25 perig sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés:
Nagyon mutatós, könnyen elkészíthető süti, napokig eláll,
persze csak akkor, ha eldugom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése