2020. december 2., szerda

Túró rózsa

Hozzávalók:

25 dkg túró

10 dkg margarin (megolvasztott)

10 dkg cukor (½ bögre)

1 g vanília

2 tojás sárgája

½ teáskanál só

45 dkg liszt

¼ teáskanál szódabikarbóna

 

Útmutató:

A hozzávalókat összegyúrom (lisztet és szódabikarbónát a végén teszem hozzá!). Puha, lágy tésztát kapok. 2-3 mm vastagon kinyújtom gyúródeszkán, nagy pogácsa szaggatóval köröket vágok ki. 3-3 kört kis átfedéssel egymásra teszem, s felcsavarom. Középen elvágom, s így lesz 2 rózsám. Rózsaszirmokat kihajtogatom, megigazítom.

Sütés:

Előmelegített sütőben, sütőpapírra teszem a rózsákat. 120-150 fokon 25 perig sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés:

Nagyon mutatós, könnyen elkészíthető süti, napokig eláll, persze csak akkor, ha eldugom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése