Hozzávalók:
5 tojás sárgája
1,2 dl tej
3 dl tejszín
6 dkg cukor
5 csepp vanilia aroma
Útmutató:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem. Közben a tejet és a habtejszínt összekeverve felforralom. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntöm a tejes tejszínt. Az öntetet sűrű szűrőn átöntöm, csomómentes legyen! Kivajazott kis sütőformába /jénai tálba teszem.
Sütés:
kb. 90 perc, 110 fokos sütőben. Pudig állagú legyen.
Tálalás:
Cukorral meghintem a tetejét, amit lángfúvóval ráégetek. Vékony karamelt kapok így.
Megjegyzés:
Nem egyszerű az elkészítése a karamell miatt. De finom! (A sima vanilia puding is van ilyen jó, s sokkal könnyebb megfőzni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése