2020. december 4., péntek

Krémbrülé

 Hozzávalók:

5 tojás sárgája

1,2 dl tej

3 dl tejszín

6 dkg cukor

5 csepp vanilia aroma


Útmutató:

A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem. Közben a tejet és a habtejszínt összekeverve felforralom. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntöm a tejes tejszínt. Az öntetet sűrű szűrőn átöntöm, csomómentes legyen! Kivajazott kis sütőformába /jénai tálba teszem.

Sütés:

kb. 90 perc, 110 fokos sütőben. Pudig állagú legyen.

Tálalás:

Cukorral meghintem a tetejét, amit lángfúvóval ráégetek. Vékony karamelt kapok így.

Megjegyzés:

Nem egyszerű az elkészítése a karamell miatt. De finom! (A sima vanilia puding is van ilyen jó, s sokkal könnyebb megfőzni!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése