2013. november 8., péntek

Vaníliakrémmel töltött alma

  • 6-8 nagy alma
  • 1 citrom
  • 1 csomag gyümölcszselé
  • 1 vanília puding
  • 1/2 l tej
  • 3 kanál cukor
  • 1 dl habtejszín

A nagy almákat kilyukasztom, magházát kiveszem, vékonyan meghámozom. Citromos vízben megpárolom, lecsöpögtetem, s lehűtöm. Közben a gyümölcszselét a csomagon feltüntetett előírás szerint elkészítem, s a meghűlt almákat többször megmártom benne, majd száradni hagyom.
Vanília pudingot elkészítem, s az almákat megtöltöm vele. Hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
Tálalás: Az almák tetejét habbá vert tejszínnel díszítve tálalom.
Megjegyzés: Egy kicsit munkaigényes, de különleges krémes finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése