- 20 dkg keserű csoki
- 1 dl friss tej
- 2 tojás
- 4 dl tejszín
- 18 dkg porcukor
díszítéshez:
- tejszínhab
- csokireszelék
Tojássárgáját a porcukorral alaposan habosra kikeverem. Közben egy kis lábosban a csokit megolvasztom, s a tejjel összekeverve felhevítem. Forralni nem szabad! A sárga habot óvatosan belekeverem, s összedolgozom ügyesen. Hagyom meghűlni.
Amíg hűl a csokis krém, addig a tojásfehérjéből kemény habot verek. Szintén felverem külön a tejszínt. Ha meghűlt a krém a két habot lágyan a csokiba keverem, míg kemény massza lesz belőle.
Tálalás: kis pohárkákba teszem, lehűtve díszítve tálalom.
Megjegyzés: Kis adag is elég 1-1 pohárkába. Nagyon krémes, nagyon csokis, nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése