2013. november 8., péntek

Csokoládé mousse


  • 20 dkg keserű csoki
  • 1 dl friss tej
  • 2 tojás
  • 4 dl tejszín
  • 18 dkg porcukor

díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokireszelék
Tojássárgáját a porcukorral alaposan habosra kikeverem. Közben egy kis lábosban a csokit megolvasztom, s a tejjel összekeverve felhevítem. Forralni nem szabad! A sárga habot óvatosan belekeverem, s összedolgozom ügyesen. Hagyom meghűlni.
Amíg hűl a csokis krém, addig a tojásfehérjéből kemény habot verek. Szintén felverem külön a tejszínt. Ha meghűlt a krém a két habot lágyan a csokiba keverem, míg kemény massza lesz belőle.
Tálalás: kis pohárkákba teszem, lehűtve díszítve tálalom.
Megjegyzés: Kis adag is elég 1-1 pohárkába. Nagyon krémes, nagyon csokis, nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése