- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kis tejföl
- 1 kávéskanál só
A hozzávalókat alaposan összedolgozom, tojásból csak a sárgája kell. Kb. 1/2 órára a hűtőbe teszem, hogy ne ragadjon annyira, amikor felkockázom (de ez el is maradhat).
Gyúródeszkán 1/2 centire kinyújtom, tojásfehérjével megkenem. Derelyevágóval felkockázom, majd megszóróm köménymaggal. Nem a kockázás előtt, mert a derelyevágó elakad a kis magokban!
Sütés: Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 Celsisus fokon kb. 15 percet sütöm.
Megjegyzés: Sokáig eláll, nagyon jó vendégváró kis sós rágcsálnivaló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése