2013. november 8., péntek

Bajor krém


  • 3 dl tej
  • 1 vanília rúd
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 zselatin
A tejet a vaníliával felforralom, s hagyom egy kicsit meghűlni. Közben a cukorral habosra kikeverem a tojást, majd a meghűlt tejet a sárga krémbe öntöm, s lassan összedolgozom őket. A zselatint felolvasztom, s óvatosan, de alaposan a krémbe keverem, s hűtőbe teszem keverőtálastul így 1 órára.
Mikor már kezd zselésedni, 1 óra után kiveszem, s a felvert tejszínhabbal összekeverem. Kis tálkákba szervírozom, s visszateszem a hűtőbe még min. 4 órára.
Tálalás: Gyümölccsel feldíszítve hidegen kínálom.
Megjegyzés: Kicsit munkaigényes, de megéri. Nagyon fog ízleni mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése