2013. július 10., szerda

Csupa csokoládés muffin

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor (1,5 dl)
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 22 dkg liszt (3,75 dl)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Az étcsokoládé felét és a tejcsokoládét lábosba tördelem, a vajat hozzáadva kevergetve kis lángon felolvasztom, majd félrehúzom hűlni egy kicsit.
A tojást a kétféle cukorral elektromos habverővel maximális fokozaton jó habosra keverem. Az olvasztott csokoládét és a tejfölt hozzáadom (tejföl helyett 1,8 dl tejjel is készülhet). A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatom, s az előzőekbe dolgozom. A maradék étcsokoládét apró kockákra vágom, ezt is hozzáadom (de ez el is maradhat).
Sütés: Papírkosárkákkal bélelt muffinformába töltve kb. 25 perc alatt megsütöm 180 Celsius fokon.
Megjegyzés: Csupa csokis finomság, de ha meghűl, egy kicsit morzsálódik. Tejszínhabbal / vanília fagyival  tálalva, nagyon elegáns.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése