- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 15 dkg cukor (1,5 dl)
- 2 csomag vaniliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 22 dkg liszt (3,75 dl)
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
Az étcsokoládé felét és a tejcsokoládét lábosba tördelem, a vajat hozzáadva kevergetve kis lángon felolvasztom, majd félrehúzom hűlni egy kicsit.
A tojást a kétféle cukorral elektromos habverővel maximális fokozaton jó habosra keverem. Az olvasztott csokoládét és a tejfölt hozzáadom (tejföl helyett 1,8 dl tejjel is készülhet). A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatom, s az előzőekbe dolgozom. A maradék étcsokoládét apró kockákra vágom, ezt is hozzáadom (de ez el is maradhat).
Sütés: Papírkosárkákkal bélelt muffinformába töltve kb. 25 perc alatt megsütöm 180 Celsius fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése