2013. június 18., kedd

Brauni

  • 4 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1 vaniliás cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 17 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál kakaópor

A tojást, cukrot, vaniliás cukrot habosra keverem robotgéppel. Az olajat lassan belecsurgatom, majd a kakaóport belekanalazom (óvatosan, mert nagyon "porol"). Végül a  sütőport a lisztbe keverem, s ezt is bele a krémbe. Sokáig kell keverni, hogy nagyon sima legyen a massza. Végül beleszóróm a felaprított csokoládét, de ezt már csak kanállal keverem össze.
A tepsibe sütőpapírt teszek (ha nincs, úgy is jó, csak ekkor célszeű kiolajozni a sütőformát, nehogy beleragadjon!), ebbe a tésztát belefolyatom és a tetejét elsimítom. Szórhatok még rá csokidarát, tehetek rá nagyobb csokit, vagy meggyel nagyon finom. De tulajdonképpen bármi rátehető, vagy bele, aki amit szeret, s van otthon.

Sütés: Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 30 percig sütöm, majd még 10 percig a sütőben hagyom (kicsit kinyitom), hogy hűljön.

Megjegyzés: Tetejét olvasztott csokival be lehet vonni, a közepére 1 szem csoki/színes drazsét ha teszel, gyönyörű lesz! Tortaformában is készíthető, vagy felkockázva tálalva is fenséges finomság! Akkor jó, ha még a közepe egy kicsit ragadós. Csupa csoki!!!




                                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése