2013. július 29., hétfő

Sajtos csiga

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 1 tömlős sajt
  • 10 dkg reszelt sajt

A lisztet összekeverem a cukorral és a sóval, közepébe mélyedést készítek, és a meglangyosított tej felét beleöntöm. Belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy kb. 5 perc alatt felfusson. Ekkor beleteszem a tojást és a maradék tej hozzáadásával kemény tésztát gyúrok. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
Letakarom, és fél órát keleszteni teszem meleg helyre (párna alá).
Amikor megkelt, kettévágom a tésztát, és az egyik darabot fél cm vastagra kinyújtom. Szétkenem rajta a tömlős sajtot, s egyből összehajtogatom a tésztát, majd újra kinyújtom. Rászóróm a reszelt sajt felét és feltekerem.
Felszeletelem kb fél centi vastagon, kivajazott tepsibe rakom, és még hagyom kelni egy kicsit (10-15 perc), mielőtt a sütőbe tenném.
A másik adag tésztát is ugyanígy elkészítem, megkenem a tetejét tejföllel/tojással, és megsütöm.
Sütés: 180 Celsis fokon kb. 20 perc alatt kisül.
Megjegyzés: Melegen a legjobb, de nagyon hamar fáj tőle a pocak, ha sokat eszel belőle! Kihűlve is finom. Ez az igazi házi fornetti!
Ára 2013-ban: 620.-/adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése