- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál só
- 1 tömlős sajt
- 10 dkg reszelt sajt
Letakarom, és fél órát keleszteni teszem meleg helyre (párna alá).
Amikor megkelt, kettévágom a tésztát, és az egyik darabot fél cm vastagra kinyújtom. Szétkenem rajta a tömlős sajtot, s egyből összehajtogatom a tésztát, majd újra kinyújtom. Rászóróm a reszelt sajt felét és feltekerem.
Felszeletelem kb fél centi vastagon, kivajazott tepsibe rakom, és még hagyom kelni egy kicsit (10-15 perc), mielőtt a sütőbe tenném.
A másik adag tésztát is ugyanígy elkészítem, megkenem a tetejét tejföllel/tojással, és megsütöm.
Megjegyzés: Melegen a legjobb, de nagyon hamar fáj tőle a pocak, ha sokat eszel belőle! Kihűlve is finom. Ez az igazi házi fornetti!
Ára 2013-ban: 620.-/adag
Ára 2013-ban: 620.-/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése