2013. július 29., hétfő

Sportszelet

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • kb. 3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaniliás puding
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
Tetejére:
  • 1 tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
vagy
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg cukor
  • 5 kanál víz
  • 5 dkg vaj

A hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy könnyű tésztát kapjak. Három részre osztom a tésztát, s vékonyra kinyújtom.
Sütés:  A sütő hátoldalát megvajazom, s azon sütöm. (180 Celsius fokon kb 10-10 percig.) Óvatosan veszem le a kisült lapot, nehogy összetörjön!
Közben elkészítem a krémet: A tejben a vaniliás pudingot felfőzöm, amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverem. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverem a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltöm a lapokat.
A tetejéhez a tortabevonót megolvasztom, elkeverem az olajjal és a sütemény tetejére simítom. Vagy: kakaóport, cukrot, vizet összekeverek egy kis lábosban, majd megmelegítem. Nem szabad forralni! Ha egy kicsit meghűlt, a vajat belekeverem. Míg folyós, a süti tetejére szépen elsimítom. (Ha túl meleg, megolvasztja a krémet, ha túl kemény, nem tudom elsimítani!)
Megjegyzés: Nagyon finom, egyszerű és mutatós. Máz nélkül is készíthetjük, ebben az esetben porcukorral hintem meg. Biztos, hogy nagy sikere lesz. Meghűlve, felkockázva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése