- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 dkg vaj
- 1 tojás
- 3 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kb. 3 evőkanál tejföl
- 5 dl tej
- 2 csomag vaniliás puding
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg cukor
- 5 kanál víz
- 5 dkg vaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy könnyű tésztát kapjak. Három részre osztom a tésztát, s vékonyra kinyújtom.
Sütés: A sütő hátoldalát megvajazom, s azon sütöm. (180 Celsius fokon kb 10-10 percig.) Óvatosan veszem le a kisült lapot, nehogy összetörjön!
Sütés: A sütő hátoldalát megvajazom, s azon sütöm. (180 Celsius fokon kb 10-10 percig.) Óvatosan veszem le a kisült lapot, nehogy összetörjön!
Közben elkészítem a krémet: A tejben a vaniliás pudingot felfőzöm, amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverem. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverem a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltöm a lapokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése