2013. március 15., péntek

Kefíres/joghurtos fánk

  • 4 dl joghurt/kefír
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 csomag vaniliáscukor

Az összetevőket együtt összekeverem, sűrű krémes masszát kapok.

Sütés: Forró olajba evőkanállal belekanalazok 1-1 fánk tésztát, s aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Lecsöpögtetve kiveszem, porcukorral meghintve, lekvárral tálalom.

Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészíthető. 5 perc alatt turmixgéppel kész a massza, s 10 perc alatt az egész kisüthető. Uzsonnára, vacsorára, de akár ebéd desszertnek is igazi finomság.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése