2013. március 27., szerda

Házi fornetti

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • kevés só
  • 1,5 dl langyos tej
  • cukor az élesztőhöz

töltelék:
  • 5 dkg vaj + 2 tojássárgája
  • de lehet ömlesztett sajt
  • reszelt sajt
  • sonkakrém 
  • pizzakrém stb.

Élesztőt a cukros tejben felfuttatom, addig az összetevőket összeállítom. A tésztát az élesztős tejjel jól összedolgozom, majd 30-40 percig kelni hagyom meleg helyen.

4 cipóra osztom a tésztát, majd egyesével jó vékonyra kinyújtom. S ezt megkenem a kívánt töltelékkel, szorosan feltekerem mint a rétest, s vékony karikákra vágom.

Sütés: Sütőpapírra nem túl szorosan teszem a kis csigákat, tejföllel mekenem, kicsit megsózom/reszelt sajttal meghintem a tetejét. Előmelegített sütőbe teszem a tepsit, s kb. 20 perc alatt kész is. Vigyázat, ne süsd túl, mert kőcsigák lesznek belőle, s azt általában nem szeretjük.

Megjegyzés: A fenti tészta 2 tepsire elég. Nem kell kisütni az egészet, hanem megtöltve és feltekerve, alufóliába csomagolva a mélyhűtőbe el lehet tenni. S ha gyorsan valami friss meleg sós rágcsára van szükséged, előveszed, felkarikázod, és már sülhet is. Jó vendégváró falatka, sokféle töltelékkel nagyon változatos lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése