- 3 közepes krumpli
- 60 dkg liszt
- kis só
- 2 tojás
- kevés víz
Töltelék:
- keményebb lekvár
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 3 kanál olaj
- 6 kanál cukor
- 1 csipet só
Tészta: A kruplit meghámozom, puhár főzöm, összetöröm. A lisztet, tojásokat, tört krumplit, sót és kevés vizet egy tálba összdolgozom. Középkemény tésztát kapok. Vékonyra a gyúródeszkán kinyújtom, derelyevágóval kb. 5 cm X 8 cm kockára vágom. A kemény lekvárral megtöltöm, s egyesével összehajtom. A széleit jól lenyomkodom, nehogy főzés során kinyíljon.
Főzés: Lobogó bő vízben kifőzöm. Kb. 10 perc főzés kell csak neki.
Prézli: Forró olajon zsemlemorzsát megpirítok folyamatos keverés mellett, különben odaég! Meghűlve cukrot
s egy csipet sót
keverek bele.
Megjegyzés: Lehet többet is készíteni egyszerre, s tálcára téve kifagyasztva, mélyhűtőben tárolható. Gyerekek egyik kedvence.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése