2013. március 30., szombat

Barátfüle

Tészta:
  • 3 közepes krumpli
  • 60 dkg liszt
  • kis só
  • 2 tojás
  • kevés víz

Töltelék:
  • keményebb lekvár
Prézli:
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 3 kanál olaj
  • 6 kanál cukor
  • 1 csipet só
Tészta: A kruplit meghámozom, puhár főzöm, összetöröm. A lisztet, tojásokat, tört krumplit, sót és kevés vizet egy tálba összdolgozom. Középkemény tésztát kapok. Vékonyra a gyúródeszkán kinyújtom, derelyevágóval kb. 5 cm X 8 cm kockára vágom. A kemény lekvárral megtöltöm, s egyesével összehajtom. A széleit jól lenyomkodom, nehogy főzés során kinyíljon.

Főzés: Lobogó bő vízben kifőzöm. Kb. 10 perc főzés kell csak neki.

Prézli: Forró olajon zsemlemorzsát megpirítok folyamatos keverés mellett, különben odaég! Meghűlve cukrot s egy csipet sót keverek bele.

Tálalás: Lecsöpögtetve, prézlibe forgatva, porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés: Lehet többet is készíteni egyszerre, s tálcára téve kifagyasztva, mélyhűtőben tárolható. Gyerekek egyik kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése