- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 3/4 liter tej
- 1 vanilia pudingpor
- 4 kanál cukor
- 2 kanál liszt
- 3 tojás
Piskóta: Tojásokat a cukorral jó habosra felverem. 20-30 percig habverőzöm! A végén óvatosan, de alaposan belekeverem a lisztet. (Vigyázat, ne törjön meg a felvert tojáshab!)
Sütés: Mikor elkezdem a piskótát verni, a sütőt már be is gyújtom, s ebbe az előmelegített sütőbe teszem 180 Celsius fokra pont fél órát sülni. Sütőpapíros tepsibe öntöm lágyan a piskóta masszát, egyenletesen elsimítom a tetejét. A sütőt az első félidőben kinyitni szigorúan tilos, különben "palacsinta" lesz, s nem magas piskóta! Ha kisül, kicsit kinyitom a sütő ajtaját, de a piskótát még bent hagyom, hogy egy kicsit meghűljön. Nem kell megijedni, egy kicsit össze fog esni.
A kihűlt piskótára kenem a habos krémet, meghűtve, felkockázva tálalom. Lehet a tetejére csokireszeléket tenni, 1-1 szem meggyet/epret ... De e nélkül is nagyon finom.
Megjegyzés: Ritka nálunk, hogy meghűlve fogyasztanánk, langyosan az igazi a kis családom szerint. Nincs ideje kihűlni, mert addigra elfogy. Nagyon finom, könnyű, igazi habos süti, az egyik kedvencem. Fagyi kocka és a jeges kocka "testvére".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése