2013. március 15., péntek

Sajtos fánk

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kockasajt (mackó, vagy a tejszínes ömlesztett sajt)
  • 1 tojás sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 3 kanál tej
  • kis só
Töltelék:
  • 16 dkg vaj/margarin
  • 2 db kockasajt/tejszínes ömleszett sajt
  • 2 kanál tejföl
  • kis só
  • + reszelt sajt

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. Egy órára hűtőbe tesszük.

Majd vékonyra kinyújtom, s kb. 3 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tepsibe teszem. Tojás fehérjével megkenem, villával megszurkálom (hogy ne dagadjon fel!), s mehet a sütőbe.

Sütés: kb. 15 perc 180 Celsius fokon. Inkább világos legyen, mint barna! Nagyon hamar megsül, többször kell leskelődni!

Amíg sül, a töltelék összetevőit simára kikeverem. A meghűlt, kis pogácsákat megkenem, kettőt-kettőt összeragasztok, s a szélét reszelt sajtban megforgatom.

Megjegyzés: Nagyon munkaigényes, de elegáns, egyik kedvenc sós sütim. Sokáig eláll(na, ha nem fogyna el.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése