- 5-6 főtt krumpli
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
Prézli:
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 2 -3 kanál cukor
- 1 csipet só
A főtt krumplit megpucolom, majd áttörve egy dagasztó tálba teszem. Lisztet, tojást és sót hozzáadom, majd félkemény tésztává gyúrom össze.
Kilisztezett gyúródeszkán nudlikat formázok, és forró, lobogó vízben kifőzöm.
Prézli: Forró olajon zsemlemorzsát megpirítok folyamatos keverés mellett, különben odaég! Meghűlve cukrot s egy csipet sót keverek bele.
Prézli: Forró olajon zsemlemorzsát megpirítok folyamatos keverés mellett, különben odaég! Meghűlve cukrot s egy csipet sót keverek bele.
Tálalás: Prézlibe forgatva porcukorral meghintve tálalom. Cukros tejföllel vagy lekvárral a legfinomabb.
Megjegyzés: Lehet többet is készíteni, mélyhűtőben kivállóan eltartható, s így hamar kifőzhető. Nagyon finom, kiadós és mindenki szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése