2013. október 29., kedd

Nudli

  • 5-6 főtt krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
Prézli:
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 2 -3 kanál cukor
  • 1 csipet só
A főtt krumplit megpucolom, majd áttörve egy dagasztó tálba teszem. Lisztet, tojást és sót hozzáadom, majd félkemény tésztává gyúrom össze.
Kilisztezett gyúródeszkán nudlikat formázok, és forró, lobogó vízben kifőzöm.
Prézli: Forró olajon zsemlemorzsát megpirítok folyamatos keverés mellett, különben odaég! Meghűlve cukrot s egy csipet sót keverek bele.
Tálalás: Prézlibe forgatva porcukorral meghintve tálalom. Cukros tejföllel vagy lekvárral a legfinomabb.
Megjegyzés: Lehet többet is készíteni, mélyhűtőben kivállóan eltartható, s így hamar kifőzhető. Nagyon finom, kiadós és mindenki szereti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése