2013. október 22., kedd

Francia csokitorta

  • 23 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • vaniliás cukor
Az étcsokit megolvasztom (de nem forralom!) és a vajjal összekeverem, majd egy kicsit félreteszem hűlni.
A 4 tojás sárgáját a cukorral és vaniliás cukorral habosra keverem, majd a lisztet is beleteszem, végül a csokis vajjal jól összedolgozom.
A tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a csokis krémhez hozzákeverem, de tényleg nagyon óvatosan, nehogy a hab összetörjön.
Sütés: Előmelegített sütőben kb fél órát sütöm 180-200 Celsius fokon sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Porcukorral meghintve tálalom, esetleg eper/málna/ribizli lekvárral bolondíthatom. De vanilia fagyival is nagyon finom.
Megjegyzés: Nagyon-nagyon csokis!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése