- 4 tojás
- 1 csésze cukor (kb. 20 dkg)
- 1 csésze liszt
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1-2 kanál kakaó
A 4 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a tojás sárgáját belecsurgatom, s tovább habosítom. Ha már eléggé összekevertem, hozzáöntöm a vizet, olajat és végül a sütőporos lisztet. Sűrű piskótaszerű tésztát kapok, aminek 4/5-ét kiolajozott kuglófformába öntöm. A maradékhoz 1-2 kanál kakaót keverek, s a sárga masszára kanalazom.
Sütés: Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 1 órát sütöm.
Megjegyzés: Nagyon egyszerű elkészíteni, és finom, mutatós délutáni kalács.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése