Piskóta:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
Krém:
- 2 dl tej
- 2 kanál gríz
- 20 dkg porcukor (12 cukros kanál)
- 20 dkg vaj/margarin
- 1 tojás fehérje
- 3 kanál cukor
Piskóta: Tojásokat a cukorral jó habosra felverem. 20-30 percig habverőzöm! A végén óvatosan, de alaposan belekeverem a lisztet. (Vigyázat, ne törjön meg a felvert tojáshab!)
Sütés: Mikor elkezdem a piskótát verni, a sütőt már be is gyújtom, s ebbe az előmelegített sütőbe teszem 180 Celsius fokra pont fél órát sülni. Sütőpapíros tepsibe öntöm lágyan a piskóta masszát, egyenletesen elsimítom a tetejét. A sütőt az első félidőben kinyitni szigorúan tilos, különben "palacsinta" lesz, s nem magas piskóta! Ha kisül, kicsit kinyitom a sütő ajtaját, de a piskótát még bent hagyom, hogy egy kicsit meghűljön. Nem kell megijedni, egy kicsit össze fog esni.
Krém - Amíg a piskóta sül, el lehet készíteni: a tejet a grízzel sűrűre főzöm. Olyan lesz, mint a tejbedara. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzákeverem, simára összedolgozom. Lehet a krémbe gyümölcsöt is dobálni, pl. meggyet.
Teteje: 1 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, aki szereti színesítheti meggyszörppel. A krém tetejére egyenletesen elsimítva rákenem.
Megjegyzés: Aránylag olcsó, könnyen elkészíthető süti. Szeretjük, mert finom, de nem a kedvencünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése