Töltelék:
- túrós (3 réteshez):
1 kis pohár tejföl
2 kanál cukor
1 csipet só
1 tojás
- almás (3 réteshez):
zsemlemorzsa
1 kanál cukor
- meggyes-mákos (3 réteshez):
9 kanál darált mák
3 kanál porcukor
Töltelékek előkészítése:
Túrósnál a hozzávalókat összedolgozom, a tojás sárgáját a túróba teszem, a fehérjét kemény habnak felverem, s a végén óvatosan belekeverem.
Almás: lereszelem az almákat, levét kinyomva 1 kanál cukorral (ha kell), vagy fahéjjal ízesítem. A réteslapot kis zsemlemorzsával meghintem, (ez felszívja az esetleges almanedvességet, s nem ázik át olyan könnyen a réteslap,) majd ráteszem jól lecsepegtetve az almareszeléket. (Ha megcukrozom, egy kicsit váni kell, mert levet ereszt!)
Meggyes-mákos: hasonlóan, mint az almásnál, jól kinyomom a meggy levét, megcukrozom, s egy kicsit várok vele. Zsemlemorzsás hintés, meggy, kis cukros-darált mákkal megbolondítom.
A bolti kész réteslapot óvatosan kicsomagolom (hogy ne törjön!), 2 lapot nedves konyharuhára teszek. Olajjal, majd a kívánt töltelékkel megkenem. Konyharuhával feltekerem, kiolajozott tepsibe teszem. Tetejét olajjal vékonyan megkenve mehet a sütőbe.
Tálalás: Ferdén vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése