- 400 g liszt
- 250 g margarin
- 130 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 1 citrom héja
|
2. hozzávalók |
- (1 kanál jéghideg víz + 1 kanál liszt)
Az átszitált lisztet összemorzsolom a margarinnal egy tálban, majd hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, lereszelt citromhéjat és a csipet sót. Végül az 1 tojás sárgáját is beleteszem, s kézzel alaposan selymes tésztává gyúrom. (Igény esetén 1 kanál jéghideg vizet adhatok hozzá egy kanál liszttel, hogy a masszát egybetartsa.)
|
1. hozzávalók |
|
3. hozzávalók |
|
4. gyúrni |
|
5. begyúrva |
|
6. hűtőben
|
|
7. nyújtáshoz előkészítve |
|
8. kinyújtva |
A tésztát folpackkal lefedve hűtőbe teszem kb 30-60 percre.
Gyúródeszkán 3-4 mm vastagra kinyújtom, linzer szaggatóval kiszúrom (egyenlő mennyiségben sima-lyukas karikákat). Sütőpapíros tepsibe teszem.
|
9. kiszaggatva |
Sütés: 180-200 Celsius fokon 10-13 percig sütöm.
|
10. sütőben |
Meghűlve a lyukas karikákat porcukorral meghintem, majd egy teli és egy lyukas karikát lekvárral összeragasztom. Vigyázz, ne legyen túl híg a lekvár, mert akkor kifolyik!
|
11. illesztéshez előkészítve |
Megjegyzés: Bedobozolva több napig is eláll, ha biztos helyre teszed, s nem járnak rá az éhes gyerekek.
|
12. lépés, tálalva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése