2024. szeptember 28., szombat

Linzer


  • 400 g liszt
  • 250 g margarin
  • 130 g porcukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 citrom héja
    2. hozzávalók
  • (1 kanál jéghideg víz + 1 kanál liszt)

Az átszitált lisztet összemorzsolom a margarinnal egy tálban, majd hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, lereszelt citromhéjat és a csipet sót. Végül az 1 tojás sárgáját is beleteszem, s kézzel alaposan selymes tésztává gyúrom. (Igény esetén 1 kanál jéghideg vizet adhatok hozzá egy kanál liszttel, hogy a masszát egybetartsa.) 

 1. hozzávalók


3. hozzávalók

 4. gyúrni

5. begyúrva

6. hűtőben







7. nyújtáshoz előkészítve

8. kinyújtva



A tésztát folpackkal lefedve hűtőbe teszem kb 30-60 percre.









Gyúródeszkán 3-4 mm vastagra kinyújtom, linzer szaggatóval kiszúrom (egyenlő mennyiségben sima-lyukas karikákat). Sütőpapíros tepsibe teszem.




9. kiszaggatva









Sütés: 180-200 Celsius fokon 10-13 percig sütöm. 

10. sütőben



Meghűlve a lyukas karikákat porcukorral meghintem, majd egy teli és egy lyukas karikát lekvárral összeragasztom. Vigyázz, ne legyen túl híg a lekvár, mert akkor kifolyik! 
11. illesztéshez előkészítve

Megjegyzés: Bedobozolva több napig is eláll, ha biztos helyre teszed, s nem járnak rá az éhes gyerekek.


12. lépés, tálalva



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése